בחלק הראשון של סדרת המאמרים בנושא זה סקרנו את השלב המקדים של תהליך הפסקת העישון באמצעות שימוש בטכניקות NLP.
לאחר שביצעת את השלב המקדים כמפורט בחלק א' עליך לזהות את העוגנים השונים הגורמים לך לעשן ולהיות מודע להשפעה שלהם על הרצון שלך לעשן.
נושא העיגון נדון בהרחבה במאמרים קודמים כמו למשל המאמר הזה ובקצרה , עיגון הוא למעשה , חיבור שנעשה בתת מודע בין טריגר ( הדק) לבין מצב נפשי . כשהטריגר מופעל אתה עובר למצב נפשי מאוד מסויים שמקושר עם הטריגר המסויים. ישנם עוגנים רבים הקיימים בחייו של כל אדם ואשר גורמים לו למצבים נפשיים הנוצרים באופן אוטומטי על ידי התת המודע. שיר ישן ואהוב יכול להזכיר לך אירוע מסויים בחייך ולהחיות באופן אוטומטי את המצב הנפשי המסויים שהיית בו באותה עת. לכולנו יש עוגנים וישנם גם עוגנים הגורמים לך לרצות לעשן.
שים לב מתי אתה מרגיש צורך לעשן . זה יכול להיות כשאתה שותה קפה או אלכוהול או לאחר ארוחה דשנה או כשאתה מתעורר בבוקר. זהה את הטריגרים שמפעילים את הדחף שלך לעשן ורשום את כל הטריגרים על דף.
נסה לזהות את עוצמת הדחף שמעורר כל טריגר וסדר את העוגנים לפי עוצמת הדחף לעשן הקשורה אליהם.
העוגנים השונים שגורמים לך לרצות לעשן לא יעלמו כשאתה תפסיק לעשן . אותם טריגרים שמפיעילים את הדחף לעשן יפעילו אצלך את הדחף לעשן , כשאתה תזרוק את הסיגריות ותפסיק לעשן , ולכן חשוב שאתה תהיה מודע להם ושאתה תתכננן את תגובתך בהתאם.
ישנם מספר דרכים להתמודד עם עוגנים אלו :
1. תכנן כיצד תגיב כשהדק מסויים יפעיל את הצורך לעשן
אם , למשל, אתה מרגיש צורך לעשן אחרי ארוחה דשנה מצא דרך לפצות על חוסר העישון , אולי , למשל, באמצעות אכילת קינוח .
אם אתה מרגיש רצון לעשן כשאתה מריח את ריח העשן תנסה להימנע ממקומות שבהם נמצאים אנשים המעשנים או לפחות להפחית את המקרים בהם אתה נמצא בסביבה שבה יש ריח של עשן.
2. תנטרל את העווגנים שגורמים לך לרצות לעשן.
ניתן לעשות זאת באמצעות טכניקת ניטרול העוגנים השליליים שנדונה בהרחבה במאמר נפרד שניתן למצוא אותו כאן .
מטרת הדרכים שנסקרו לעיל היא ללמד את תת המודע שלך שישנן דרכים אחרות לספק את הצרכים שלנו שלא באמצעות עישון ובאמצעות השיטות הנ"ל ניתן לעשות זאת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה